Отделете тук рецептите, които сте избрали да приготвите
Накратко

Повече от обикновен сайт за рецепти...
Това е СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПОКУПКИТЕ - Вашият кулинарен асистент!

Бързо и лесно: избирате меню >> получавате готов списък за пазар, плюс:
+ различно ястие (всеки ден)
избор измежду интересни рецепти и седмично предложение
+ спестено време
от писане на списъци и подреждане на продуктите в тях
+ улеснено пазаруване
точните продукти без излишно мотаене в супермаркета
+ спестени средства
от изхвърлени залежали в хладилника продукти

Надълго и нашироко

За мен
За сайта
Условия за ползване
Как работи PazarskiSpisak.com
Въпроси и отговори
За контакти

За мен

Кулинарството не ми идва от вътре, бих предпочела да правя хиляди други неща пред това да планирам менюто и покупките. Но откакто имам семейство и деца се старая да приготвям вкусни, полезни и разнообразни гозби, без да губя много време.
Най-често пропускам да купя някой продукт и трябва да излизам отново до магазина или да правя компромиси с вкуса. А пък съставянето на списък за пазар ми отнема много време и накрая най-често се оказва, че съм пропуснала да напиша толкова много неща. Да не говорим, че в самия супермаркет се придвижвам бавно бавно, оглеждайки всеки щанд, да не би да пропусна да взема нещо, което може да ми потрябва. Или когато вече съм стигнала в края на супермаркета се сещам, че съм забравила нещо и трябва да се връщам отново в другия край на магазина да го взема. Толкова е досадно! Тъй като не обичам да губя време в подобни дейности, предпочитам да пазарувам веднъж седмично (или по-рядко по възможност). В крайна сметка най-често се оказва, че пазарувам винаги горе-долу едни и същи продукти, по навик, да си ги имам в къщи ако потрябват...и така си готвя доста еднообразно. Направих този сайт за да си улесня процеса по планиране на менюто за семейството ми и най-вече да спестя време от пазаруване и лутане в магазина.
Ако още сте тук, казвам се Виолета, надявам се сайта ми да е от полза и на Вас! Пишете ми на info@pazarskispisak.com.


За сайта

Отпечатайте своя пазарски списък според ястията, които желаете да приготвите следващите дни. Избирайки си меню, получавате готов пазарски списък с нужните продукти и количества, подреден в удобен за пазаруване ред.

Изберете менюто си от списъка с рецепти, предоставени от сайта, или още по-добре - вкарайте Вашите собствени любими рецепти. Просто изберете какво ще сготвите в понеделник, вторник, сряда и т.н., и чрез бутона „в списък“ получавате всички нужни продукти, със съответните им количества, за посочения брой порции, в подреден по категории списък с продукти. Ако вече имате даден продукт наличен у дома, можете да го изтриете от списъка преди да го отпечатате.

За да бъде Вашия пазарски списък пълен, сайта предоставя възможност да добавите и други продукти, които не са съставна част от дадено ястие, например домакински потреби, напитки и други необходими стоки от супермаркета.


Условия за ползване

Услугата е безплатна и анонимна. Ако желаете да добавите свои рецепти се изисква регистрация. Вкараните от Вас рецепти могат да бъдат видими само за Вас, за лично ползване, или за всички - решавате Вие.

Качвайки свои рецепти в PazarskiSpisak.com, Вие давате съгласието си администраторът на сайта, по преценка, да ги включи като част от препоръчаното меню за седмицата.

Лична потребителска информация няма да бъде разкривана.


Как работи PazarskiSpisak.com

— ВАРИАНТ 1: Използвате предложените от сайта рецепти


От колонката „Меню“ избирате рецепти, които желаете да приготвите следващата седмица, или следващите 2, 3 дни, в зависимост от периода за който планирате. Рецептите, които харесате, отделяте настрана, използвайки бутона „В списък“. По този начин виждате всички рецепти, които сте избрали в карето под главното меню. Ако желаете можете да добавяте още рецепти.

Когато приключите с избора си на меню за желания от Вас период, кликвате бутона „Списък“. В прозореца, който се отваря, ще видите отново списъка от всички избрани от Вас рецепти. Тук можете да укажете колко порции ще приготвяте от всяко ястие и сайта автоматично ще пресметне за Вас количествата продукти нужни за съответния брой порции. Отдолу ще видите отделните продукти, които трябва да набавите за да приготвите избраното от Вас меню. В квадратчето „печат“, пред всеки продукт, можете да премахнете отметката, кликвайки върху нея, в случай, че не желаете конкретния продукт да бъде включен във Вашия списък за пазаруване. (Например ако вече имате сол у дома няма нужда да включвате сол в пазарския си списък, въпреки, че се изисква за приготвянето на ястията). След всеки продукт имате едно празно поле, където можете да напишете коментар, който ще се добави във Вашия пазарски списък.

Когато сте готови, избирате дали да изпратите списъка по имейл или да го отпечатате (чрез бутона „Продължи“). Можете също така да отпечатате и самото меню, което сте избрали, за да не забравите кои рецепти всъщност трябва да приготвите с тези продукти.

— ВАРИАНТ 2: С Ваши собствени любими рецепти.

описание стъпка по стъпка можете да прочетете тук

Ако желаете да използвате свои рецепти е необходимо първо да ги вкарате в сайта. Вкарвате ги веднъж, като можете да изберете дали да са видими за всички или само за Вас, а ги използвате след това колкото пъти е необходимо.

След като качите Вашите рецепти в сайта, процедурата е същата като от вариант 1.

За да можете да вкарвате свои рецепти се изисква регистрация!

Особености при вкарване на нова рецепта:
За да добавите нова рецепта в PazarskiSpisak.com, след като се идентифицирате със своето потребителско име и парола, посочени при първоначалната регистрация, отивате в раздел „Нова рецепта“. Първо указвате в коя категория желаете рецептата Ви да се появява. Може да се появява в до 3 категории. Давате наименование на Вашата нова рецепта. Качвате снимка. След това посочвате продуктите, необходими за приготвянето ѝ, като указвате и за колко броя порции са количествата. Можете да изберете продуктите от списъка или изписвайки първите няколко букви от дадения продукт да го изберете от падащия списък, който се появява.

Ако даден продукт липсва в списъка е необходимо да се свържете с администратора на сайта по имейл (info@pazarskispisak.com) за да бъде добавен. Вие не можете да добавяте нови продукти директно! Количествата се указват в грамове и милилитри! (1 кг.=1000 гр., 1л.=1000мл.). При изписването на указанията за приготвяне на ястието не използвайте количества, те вече са указани в съставките.

Внимание! - Когато търсите даден продукт, ако той се състои от 2 или повече думи (например: пил. филе, бяла ряпа, св. вратна пържола , розови домати и т.н.), опитайте да го изпишете първо с едната дума като първа, ако не го откриете, пробвайте да започнете с втората дума. Например ако търсите „замр. грах“ и продукта не излезе когато напишете „замр.“, опитайте се да го потърсите под буквата „г“ - като „грах замр.“ . В сайта са използвани съкращения за част от продуктите!

След като приключите с описанието на рецептата натискате бутона „Изпрати“ и Вашата рецепта се добавя в PazarskiSpisak.com. От тук нататък, за да я използвате, можете да я потърсите директно по име чрез търсачката или да я потърсите в „Меню“, в съответната категория. За Ваше удобство можете да я добавите и в своите „Любими“ рецепти.


Въпроси и отговори

1. Как да получа своя списък с продуктите нужни ми за приготвяне на рецептите, които съм си харесал/а?
– Първо трябва да отворите рецептата която желаете да изберете. При отворена рецепта натискате бутона „в списък“, който се намира точно под заглавието на рецептата, в дясно (над снимката). Така, тя бива отделена в полето „Моят списък“, наименованието ѝ ще се появи там. Повтаряте тази процедура с колкото на брой още рецепти желаете. Всички те ще бъдат добавени.
– След това трябва да натиснете бутона „Списък“ (втория бутон след „Начало“ и преди „Любими“). Той ще ви отведе в страницата, където указвате порциите, които ще приготвяте за всяко ястие. По-надолу е списъка с всички необходими Ви продукти за приготвянето на избраните рецепти.
– Натискате „Продължи“ за да видите Вашия готов, подреден по категории пазарски списък. (или използвате бутона за изпращане по имейл).

2. Не намирам продукта, който трябва да включа в рецептата си, защо?
Възможно е да е изписан по различен начин:
– ако името на продукта се състои от две или повече думи, опитайте се да го потърсите изписвайки другата дума за начало – например: „слънчогледово олио“ ↔ „олио слънчогледово“
– в сайта са използвни съкращения, ако не намирате някой продукт изписвайки цялото му наименование, опитайте се да го потърсите изписвайки само първите няколко букви за да проверите дали не е използвано съкращение – например: „телешко месо“ ↔ „тел. месо“.
Ако въпреки това не го намирате, възможно е да липсва. В такъв случай, моля информирайте за липсващия продукт чрез имейл на info@pazarskispisak.com за да бъде добавен.За контакти: За всякакви въпроси, коментари и евентуални проблеми, моля пишете на info@pazarskispisak.com

Пазаруването улеснено с PazarskiSpisak.com!
Изберете, посочете, отпечатайте!Препоръчано тази седмица

1. Айс нектар кайсия
В списък Отвори

2. Шопска салата
В списък Отвори

3. Ароматни свински ребърца на фурна
В списък Отвори